REPORTÁŽ MČR – VYSOKÉ MÝTO 2009

Uplynulý víkend se ve Vysokém Mýtě konal další, již třetí podnik MČR 2009 a opět za velké účasti ve třídách EASY 50 a EASY 60. V obou třídách své síly změřilo celkově 44 pilotů. Závodů se tentokrát účastnili i piloti z Polska a ve startovním poli rozhodně byli vidět.

Tak trochu vrtkavé počasí při nedělním závodě připravilo závodníkům a jejich mechanikům spoustu práce, na řadu přišly i mokré pneumatiky.

EASY 50
Na trať vyrazilo celkem 20 závodníků, kteří byli z bezpečnostních důvodů opět rozdělení do dvou skupin. Malí caparti byli rozhodně lákadlem celého víkendu a bylo vidět, že dělají pokroky a nechtějí se staršími závodníky z ostatních kategorií nechat zahanbit. Závod třídy EASY 50 byl plný krásných soubojů a především se obešel bez komplikací a karambolů, což je vždy na prvním místě.

EASY 60
V EASY 60 se sešlo celkem 24 pilotů včetně dvou Poláků, Jana Antozsewského a Stanislava Garsteckého. Z naší špičky nechyběl nikdo a navíc se na startovní rošt vrátil i loňský vicemistr třídy Matěj Svoboda. To vše slibovalo velice pěkné závody a mnoho soubojů. O ty nebyla nouze zejména v první jízdě na polosuché trati, kdy se pořadí na čele několikrát změnilo. Z celkového vítězství se nakonec radoval právě Matěj Svoboda.

Celý seriál se nám pomalu přehoupl do druhé poloviny a nám nezbývá, než všem popřát hodně štěstí a závodních úspěchů.

Výsledky závodů včetně průběžného pořadí můžete shlédnout zde:

http://www.autoklub.cz/acr/karting/2009/vysledky/mcr/3/index.htm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.