Představení Evropského seriálu Easykart

 

 

 

V těchto dnech promotér projektu EASYKART a Polská federace dojednali poslední organizační detaily evropské série Easykart, šampionátu, sestávajícího ze dvou podniků, což představuje jednu z nejzajímavějších novinek závodní sezóny 2011. Mění se tak dosavadní formát kontinentálního značkového šampionátu Easykart, který se doposud odehrával formou jediného závodu (v posledních třech letech v Polsku) do formátu dvou podniků – první seriálový podnik se uskuteční v italském Jesolu 20. března, druhý 17. července v Polsku na kartodromu Stary Kisielin, tedy na stejné trati, kde se uskutečnil i v minulém roce. Prováděcí předpisy počítají se dvěmi samostatně hodnocenými závody (závod 1 a závod 2) v rámci každého ze dvou seriálového podniku , kdy o závěrečném pořadí šampionátu rozhodne součet bodů ze tří „nejúspěšnějších“ závodů. Tato novinka obrovsky navýší výchovnou úroveň tohoto značkového šampionátu, především pro jeho nejmladší účastníky. Organizace šampionátu bude koordinována managementen firmy Birel a uskuteční se na stejně vysoké úrovni, se kterou jsou organizovány Světová finále. Tedy včetně servisu na kartodromu, zabezpečovaného početným sekretariátem a tiskovým centrem, mezinárodním technickým a sportovním štábem. Dění na okruhu budou zaznamenávat kamery, což umožní posouzení sporných situací během závodů, zvláště pak startů rozjížděk, při kterých bude pomáhat i rychlostní radar. Ale především bude důležitý mediální dosah tohoto seriálu : pro první závod je od 11:00 do 18:00 již potvrzen přímý televizní přenos – pro Itálii na kanálu SKY 595, pro Českou republiku prostřednictvím kanálu Sport5 a pro Polsko na Turbo Sportu. Ve stejném okamžiku budou přímý přenos šířen prostřednictvím streamingu na internetu na oficiálních evropských webových stránkách Easykart.it . Program každého ze seriálových podniků bude sestávat z nepovinných volných tréninků, začínajících ve čtvrtek. Oficiální tréninky a bodované rozjížďky se uskuteční v sobotu. A konečně v neděli opravné „B“ finále a dva samostatně hodnocené finálové závody (závod 1 a závod 2). Na tomto místě je důležité upozornit, že před vlastními seriálovými podniky nebude na okruhu od pondělka do středy povoleno trénovat. Navíc v Itálii je ve čtvrtek 17. března (tedy v týdnu konání prvního podniku v Jesolu) státní svátek sjednocení Itálie, což Italům umožní účast bez nutnosti vynechání výuky či braní si dovolených. Evropského seriálu se mohou zúčastnit jezdci Easykart, vlastnící licenci od evropské ASN. Kromě pilotů obou zemí, ve kterých jsou organizovány jednotlivé závody, tedy Italů a Poláků, je očekávaná hojná účast jezdců z Anglie, České republiky, Rakouska, Ruska, Řecka a Maďarska. Vypsané jsou všechny kategorie, ve kterých se závody Easykart jezdí: tedy třída 50 (v obvyklém režimu simulace závodů), dále třídy 60, 100 a 125 Ligh i Heavy. 

Užitečné informace :

–          předepsaný převodový poměr (zadní rozeta) pro oba seriálové závody : 50 ccm/80 zubů , 60 ccm/80 zubů , 100 ccm/82 zubů , 125 ccm/82 zubů

–          předepsaný benzín : Roud 1 (Jesolo), ERG – napravo na Via Roma (mimo areál kartodromu)

–          přihlášky : Jesolo – od 1. do 13. března, Stary Kisielin – od 28. června do 10. července

–          startovné na jeden podnik : 60 ccm = 350 Euro, 100/125 ccm = 370 Euro (v ceně jsou páteční volné tréninky a sada pneumatik z uzavřeného parkoviště)

–          startovné na jeden podnik : 50 ccm = 60 Euro (pouze sobota a neděle)

–          volné tréninky ve čtvrtek : 40 Euro

–          maximální počet startujících jezdců je: 60 ccm/ 64 jezdců, 100 ccm/ 54 jezdců

–          startovní čísla je možno rezervovat na  info@easykart.it

Jak se dostanete na kartodrom v Jesolu : 

PISTA AZZURRA, Via Roma Destra,  9030016 Jesolo (Ve),  tel : +39.421.972471, internetové stránky okruhu jsou zde .

 Dojedete k platidlu Autostrády do Venezie (Benátek), kde pokračujte tangenciálou  směrem na Venezii (Benátky) cca 7 kilometrů až k odbočce „Aeroporto“ (letiště). Až dorazíte po cca 6 kilometrech jízdy k letišti, na světelném semaforu se dejte doleva na Jesolo. Dále se řiďte ukazateli na „Jesolo Lido“, kdy na kruhovém objezdu  v části Lido na první odbočce sjeďte na Via Roma, kde po cca 300 metrech se nalézá vjezd do kartodromu Pista Azzurra. Podrobnou dojezdovou mapu najdete zde . Seznam hotelů najdete zde , nebo zde .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.