Druhý podnik Mistrovství České republiky 2011

Vysokomýtský Autodrom hostil MČR

I druhý podnik Easy 60 potvrdil exkluzivní postavení této třídy v rámci letošního mistrovství republiky, daný jak počtem startujících, tak i vyrovnaností špičky, garantující napínavé boje do posledních okamžiků.
Zcela plný startovní rošt – to je věc, kterou Český karting nepamatuje a mohlo by se tedy stát, že již na následujících závodech v Písku někteří budou „přespočet“. Nebojte, bude použit princip rozdělení do dvou skupin, což především v měřáku uvolní trať, kdy do finálové jízdy přímo postoupí 28 nejrychlejších a o zbývajících 6ti místech se rozhodne v opravné jízdě. Je to osvědčený systém, venku běžně používaný, a to například i v rámci Evropského či International Easy finále.
„Íziny“ oproti loňsku opět zrychlily – špička tentokrát o celou vteřinu a posouzení, co je dílem techniky a co dílem zlepšení jezdců, ponecháváme diskusnímu fóru.
Měřený trénink famózním časem pod 53 vteřin vyhrál Tomáš Horský před Zdeňkem Tlachačem a Václavem Šafářem.
V první rozjížďce si Tomáš Horský se Zdeňkem Tlachačem dvakrát navzájem vyměnili místo na čele, rozhodující bylo předjetí v předposledním kole, které se již Tomášovi nepodařilo Zdeňkovi „vrátit“. Za nimi skončil Jakub Roubíček, když původně třetí Polák Filip Wojcik byl vyloučen za nedovolené předjetí „pod žlutými vlajkami“.
Druhá bodovaná rozjížďka byla bezkonkurenčně nejdramatičtější podívanou celého závodního víkendu – šestkrát se změnil vedoucí jezdec a do cíle se vedoucí šestice v rozpětí půl vteřiny vřítila promíchaná se skupinou „okolistů“ takovým způsobem, že dokonale zmátla i cílového maršála, který nestačil odmávat vítěze –  Václava Šafáře, který na cílové pásce předstihl Tomáše Horského o necelých šest setin vteřiny. Třetí dojel Filip Wojcik. V součtu se z vítězství radoval Tomáš Horský před Zdeňkem Tlachačem a Václavem Šafářem, v hodnocení Mladí zajel nejlépe Jakub Roubíček, na druhém místě skončila nejúspěšnější dívka Nela Mičánková, třetí byl Adam Králík.

Ve třídě Easy 50 startovalo opět 20jezdců rozdělených do dvou skupin. V rychlejším Á-čku celkově  zvítězil Rus Sergej Sonkin před Matějem Kácovským  a nejrychlejším z měřeného tréninku Filipem Škorpíkem. Pro ceny si, ale opět došli všichni nejmladší jezdci, kteří se již určitě stejně jako ostatní těší na další mistrovský podnik, který se uskuteční za 14 dní v jihočeském Písku, kde jen připomínáme, pro Easy 60 je předepsána rozeta 82 zubů. Kompletní výsledky najdete zde. Záznam Čt4 Sport je zde. Fotogalerii připravujeme…

One thought on “Druhý podnik Mistrovství České republiky 2011

  1. Průběžné výsledky jsou na webu jezdce Adama Králíka v záložce Výsledky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.