Pozvánka na závěrečný dvojzávod italského šampionátu EASY2011

Trať v Pompose, nalézající se na východním pobřeží provincie Emilia Romagna bude dějištěm závěrečného podniku letošního ročníku prestižního italského šampionátu Easykart. Je to určitě vyjímečná příležitost popasovat se před blížícím se  podzimním mezinárodním finálem s italskými jezdci na jejich „domácí půdě“. Budou to tři dny snad nejintenzivnějšího závodění, jaké si lze vůbec představit.

 V pátek ve všech třídách proběhnou volné tréninky, sportovní přejímka a montáž pneumatik. V sobotu se v rámci 1. závodu odjedou kvalifikace, rozjížďky a následně „C“ finále, pak finále „B“ a nakonec „A“.

V neděli se od ranního Warm-Up bude v podstatě vše nanovo opakovat – čili se odjede další, 2. samostatný závod. Atraktivitu tohoto podniku ještě navyšuje povinnost použít po oba dny jednu sadu suchých pneumatik, zakoupenou až na místě konání závodů (pro třídu 60 za 130 Euro, pro 100/125 za 155 Euro). Celý závod bude vysílán v přímém přenosu TV na satelitním kanále SKY515.

 Boj o tituly je zcela otevřený ve všech vypsaných třídách, z našich jezdců si nejlépe stojí Lukáš Podobský, který odjel všechny dosavadní závody italského šampionátu a kdy ve třídě 60cc okupuje krásné osmé průběžné místo.

V pátečním tréninkovém programu i po oba závodní dny bude značný prostor samozřejmě poskytnut i třídě 50cc.

Několik užitečných informací :

–         předepsané převody : 50cc/80 – 60cc/80 – 100cc a 125cc/82 (nezapomeňte na povinnost namontovat originální kryt řetězu)

–         distributor paliva : AGIP, čerpací stanice směrem na Ravenu, státní silnice Romea, 27. kilometr (u provozovny McDonald´s)

–         cena za volný páteční trénink 40 Euro (včetně Easy 50)

–         startovné (pro oba závody) 215 Euro

–         startovné za oba víkendové závody ale už třída 50 neplatí

–         sada suchých pneu : 60cc = 130 Euro , 100cc a 125cc = 155 Euro

–         sportovní přejímka – v sobotu (viz časový rozvrh na místě)

–         fasování „krabiček“ – při sportovní přejímce

–         montáž pneu v uzavřeném parkovišti – v pátek (viz časový rozvrh na místě)

–         parkoviště se  otvírá v 7:00 hod

–         poháry : oba závody samostatně – deset nejlepších z finále A třídy 60cc a třídy 100cc, šest nejlepších z finále 125cc Ligh a Heavy a všech „B“ a „C“ finále

další informace najdete  na stránkách pořadatele zde , nebo na stránkách okruhu zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.