Začíná domácí sezóna

AKTUALIZOVÁNO

První jarní den je za námi a to, na co čekala většina milovníků motokárového sportu konečně začíná

Sluníčko a teploty nad 10°C lákají ke svezení a na většině závodních okruhů jsou na to připraveni. Jezdit je možno celý týden v Chebu, Brucku a Wackersdorfu,  Písek má rezervované soboty a ve Vysokém Mýtě je tréninkový den tuto neděli. Pokud jste nechali své čtyřkolové miláčky celou zimu bez údržby v koutě garáže,  je nejvyšší čas jim to vynahradit. Na motokárách EASYKART 60 a 100 věnujte zvýšenou pozornost baterii – pokud je úplně vybitá, může to být i její konec. Starší model baterie s olověnými články je nutné nabíjet pouze nabíječkou na gelové baterie (automobilové nabíječky oba druhy baterií spolehlivě zničí !). Novější  a výkonější NIMH baterie nabíjejte pouze nabíječkou pro ně určenou a to proudem cca. 1A (v časové tísni lze použít max. proud 4A). Profesionální modelářské NIMH nabíječky jsou poměrně drahé, ale podařilo se nám zajistit vyhovující nabíječku za 500,-Kč :-). Další z pohledu údžby důležitou součástí motokáry je palivová soustava. Pokud máte v nádrži starý a zvětralý benzín, vylejte ho! Také namíchaný benzín v kanystru, který byl uskladněn v teplotách pod 0°C může být zdrojem velkých problémů. Jednou z pohledu výkonu nejdůležitějších součástí motokáry EASYKART je karburátor. Věnujte mu proto odpovídající pozornost a péči (vytahané membrány a netěsnící ventilek jsou nejčastější příčinou problémů). Tlumič sání je třeba pravidelně čistit a doporučujeme ho vždy vystříkat sprejem na řetěz ( na olej se nalepí nasávané nečistoty). Také řetězový převod má velký vliv na dosahované otáčky a výkon motokáry – opotřebené ozubení a vytahaný, nenamazaný řetěz mohou znamenat i více než 1000 ot/min méně! Na závěr nezapomeňte namazat všechna ložiska nafoukat pneumatiky a můžete vyrazit vstříc prvním tréninkovým kilometrům.

Podle posledních informací se v termínu kolektivních testů na trati v Chebu (7-8.4.) budou střídat motokáry a motocykly podle poměru účastníků (motorek má být hodně). Na trati v Písku budou v sobotu jezdit také střídavě motocykly a motokáry, ale na trati ve Wackersdorfu budou v sobotu jezdit pouze motokáry, budou se střídat dospělí a děti (v pátek je zavřeno). Cena pro dětskou motokáru ve Wackersdorfu je €18 na celý den a od 14:00 je to za €12. V případě větší účasti se budou střídat i dětské třídy. Podobný režim jako bude ve Wackersdorfu bude i v Brucku.

One thought on “Začíná domácí sezóna

  1. Sobotní trénink ve Wackersdorfu byl super. Bezvadná motokárová dráha, super zázemí a luxusní restaurace s vnitřní motokárovou dráhou. Všem doporučuji pro rozjezd do nové sezony. Z Prahy 230 km po dálnici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.