Corridonia-předposlední závod italského šampionátu EASYKART2012

Sedmý závod devítidílného šampionátu italského seriálu Trofeo Nazionale EASYKART se odehrával v horké Corridoni. Trať je svým profilem podobná českým motokárovým okruhům, nezáludná a patrně nejlehčí z této sezóny. Největším „problémem“ tak byla teplota. V pátek se dalo 36°C vydržet vzhledem k příjemnému vánku, sobota s teplotou téměř 39°C a bezvětří byla opravdu lahůdkou. Naši kluci si již na vysoké teploty docela zvykli a rozmary počasí snášeli k nerozeznání od domorodců. Podle místních je pro toto období normální teplota do 30°C a vítr, ale i přes to potkat někoho v dlouhých jeansech, košili s dlouhým rukávem a případně slečny v slabém módním svetříku nebylo zas tak velký problém, prostě Itálie – image nadevše .
Naši zástupci se smrskli do jednoho českého týmu SPIRIT Racing, Václava Šafáře pod křídly EMILIA Kart a Radima MAXu u RTC. Corridonská trať s hrubým asfaltem a prakticky nenagumovaná byla velkým „žroutem“ pneumatik, s jednou sadou se na celou dobu trénování nedalo vydržet a tak v sobotu po obědové pauze začali závodníci nazouvat netypicky nové pneumatiky.
Radim a Václav v trénincích patřili k nejrychlejším ve svých třídách a i naši šedesátkaři se výkonnostně posunuli mezi nejrychlejší (v měřených trénincích zajeli absolutně pátý, třináctý a čtrnáctý nejrychlejší čas z 51 závodníků). V součtu trestných bodů (měřený trénink+rozjížďka) pak bylo postavení na startu ve svých třídách: Radim 1, Václav 6, Zdeněk 6, Matěj 16 a Jonáš 25 (všichni z E60 přímo do finále „A“).
Radim nakonec dojel ve finále druhý, Václav pátý! V E60 byla finále (jak „A“ tak i „B“) velmi dramatická a je znát, že boje závodníků jsou s blížícím se koncem sezóny (zbývá pouze dvojzávod v Ottobianu) velmi ostré, na to doplatil Matěj, po jednom jediném vyvezení do trávy ztratil sedm pozic, dokladem bylo množství kontaktů mezi závodníky a v závěrečném kole pak tři zatáčky před cílem hrůzně vypadající kolize čtyř motokár (jedna koly vzhůru). Pořadí našich jezdců při průjezdu cílem bylo: Zdeněk pátý, Jonáš desátý a Matěj na patnácté pozici. Výsledky i s italským komentářem naleznete zde. Aktualitu z teplického zpravodaje zde a fotogalerii zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.