Zimní tečka WINTER TROPHY nr.11

Většina motokárové obce se sice již ukládá k zimnímu spánku, ale pro ty jezdce a jejich doprovody kterým se uléhat ještě nechce má seriál EASYKART poslední letošní závod „WINTER TROPHY“. Závodiště na kterém se tento podnik tradičně koná je schován na úpatí hor v oblasti TRENTO u městečka ALA. Pro nás je krásné to, že je to patrně nejbližší okruh (z Prahy cca 770km), což v porovnání s polohou ostatních okruhů je prakticky „za humny“.

Letos se pořádal již jedenáctý ročník tohoto závodu. Předpovědi se nakonec docela shodly s realitou a po všechny tři dny panovalo velmi podobné počasí, jasno s nočními teplotami kolem nuly, které se přes den dostaly ke zhruba 11 až 12°C ve stínu. Na slunci bylo o trochu více, ale to zase srážel studený vítr.

Závod byl vcelku silně obsazen, s celkovým počet jezdců dosahující bezmála stovky ve čtyřech kategoriích. Nejpočetnější startovní pole měla třída Easy 60 se čtyřiceti piloty. Česká výprava dorazila se šesti zástupci, E60: Matěj Kácovský, Alex Legnaro, Monika Podhradská, Dan Skočdopole a v E100: Dominik Javůrek a Zdeněk Tlachač.

V E100 byl Dominik po celou dobu absolutně nejrychlejší což zúročil i dosažením POLE POSITION a následně výhrou v rozjížďce, ve finále ho však trochu pozlobila technika a dojel „AŽ“ na třetím místě, nepodařilo se mu tak obhájit loňské vítězství. Pro Zdeňka to byl první závod v této třídě a vedl si velmi dobře o čemž svědčí devátý nejrychlejší čas v měřeném tréninku, osmá pozice v rozjížďce a konečné krásné šesté místo v závodě.

Ani v E60 se naši jezdci nekrčili na zadních pozicích, ale patřili dosahovanými časy do první poloviny závodního pole. Všem se podařilo probojovat do finále „A“ nedělního závodu. Matěj s trochou komplikací musel přes finále „B“, když v rozjížďce vypadl hned po startu ze třetího místa po kontaktu s jinou motokárou.  Na startu finále „A“ stál nejlépe Alex na šestém místě, dále Monika na místě sedmnáctém, Dan dvacátém a Matěj na dvacátém druhém. V cíli závodu pak dojel Alex sedmý, Matěj po nádherné stíhací jízdě (několikrát nejrychlejší kolo závodu) třináctý, Dan osmnáctý a Monika, které se bohužel nevyhnulo několik kolizí, na dvacátém šestém místě.

Tradiční zimní závody v Ala byly hezkou tečkou za sezónou 2012 seriálu ESYKART. Je třeba dát malým jezdcům čas na načerpání nových sil, neboť další sezóna by měla začít již za tři měsíce úvodními kolektivními testy 1.března (prvotní informace).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.