Závěrečný závod italského šampionátu EASYKART 2014 – JESOLO

Matěj Kácovský na stupních vítězů

Italský národní šampionát EASYKART  2014 skončil o tomto víkendu posledním, devátým závodem na trati v Jesolu.  Pro nás nejsledovanější kategorií a jedinou kde jsme měli po celý šampionát zástupce byla EASY60.

Matěj Kácovský startující za italský tým EMILIA KART měl před sebou nejtěžší závod své dosavadní kariéry. Přestože byl v průběžném pořadí na třetím místě, zásluhou škrtání dvou nejhorších závodů byl vlastně na bramborovém čtvrtém místě. Situace nebyla zcela jasná, ale dle propočtů, při nepovedeném závodě – celkové páté místo, při umístění do čtvrtého místa včetně –  celkově čtvrtý, pokud by dojel na třetím a lepším místě pak bronzová pozice a v případě, že by jeho stájový kolega který okupuje průběžné druhé místo, v závodě dojel na horším než desátém místě, pak by byl Matěj druhý.

Trénink se jel jak na mokré, tak na suché trati.  Matějovi měřený trénik vúbec nevyšel, pomohl svým soupeřům k dobrým časům a sám zajel až pátý čas. V rozjížďce pak dojel na třetím místě s nejrychlejším kolem, ale přesto byla startovní pozice hodně špatná, až sedmé místo. Matěj se pomalu loučil s vidinou dobrého výsledku.  Start  se, ale Matěji Kácovskému vydařil a  ze sedmé pozice se do první zatáčky dostal až na druhé místo a v závěru prvního kola se prosadil do čela. Vedl zhruba do poloviny závodu a  po krásném boji pětice závodníku vybojoval Matěj nakonec třetí místo (video finále A). Toto umístění   znamená celkové vynikající třetí místo v konkurenci 80ti jezdců Trofeo Nazionale Easykart 2014 – výsledky najdete zde. Na startu se též po delší odmlce objevil Jonáš Tlachač který dojel ve  finále A na 22.místě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.