Pohár AČR Písek 2015

 

JK1_0545 Přes ne příliš příznivou předpověď počasí se na trati v Písku sešlo opět početné pole účastníků kategorií Easykart, kteří tento závod využili částečně jako trénink pro nadcházející mistrovský víkend.

Easykart  50

V této třídě se sešlo 12 závodníků. Měřený trénink vyhrál Valter Vlk a to jen s velice těsným náskokem 0.085s před Tomášem Filipenským, který byl následovaný Timo Bílkem. Trio Vlk-Filipenský-Bílek opanovalo všechny tři rozjížďky. Vítězem superfinálové jízdy se stal Valter Vlk, druhý skončil Tomáš Filipenský a třetí Timo Bílek. Pomyslnou bramborovou příčku obsadila zástupkyně něžného pohlaví Veronika Antošová.

Easykart 60

Ve třídě Easykart 60 se tentokrát sešlo 12 jezdců. Měřený trénink vyhrál Josef Knopp, druhý kvalifikační čas zajel Lukáš Svoboda a na třetím místě skončil Matěj Pavlíček. O umístění na předních pozicích bojovali Zalán Czintula, Josef Knopp, Adam Kowalski, Lukáš Svoboda a Matěj Pavlíček. V dramatické superfinálové jízdě bylo k vidění mnoho krásných předjížděcích manévrů, kde asi nejhezčí si nechal na konec Josef Knopp, který v posledním kole předjel vnitřní stopou v poslední zatáčce Lukáše Svobodu a vybojoval třetí místo. Vítězem se stal Zalán Czintula , na druhém místě dojel Adam Kowalski.

Easykart 100

Ve třídě Easykart 100 se sešlo letos nejpočetnější závodnické pole, když své síly přijelo změřit  11 závodníků, mezi kterými byly i tři dívky. Kvalifikaci vyhrál Ondra Nigrin a to s náskokem pouhých 0.075s před Dominikem Stříteským. Všechny tři jízdy probíhaly ve znamení velmi vyrovnaného boje o první místo mezi Ondrou Nigrinem a Dominikem Stříteským . První a druhou jízdu vyhrál Dominik Stříteský, ale v supefinále si svou jízdou a několika předjížděcími manévry udělal radost Ondra Nigrin, který předjel svého soupeře na brzdy v v posledním kole. Jako třetí dojel stejně jako v kvalifikaci Dušan Kouřil.

Kompletní výsledky závodu najdete zde, fotogalerii níže.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.