Pohár AČR 2015 – Cheb 2

20331574341_ec8d7a0847_b

Třetí závod seriálu Pohár AČR hostil západočeský Cheb. Na startu se zde sešlo  na 150 jezdců. Divácky nejzajímavější a nejobsazenější byla třída Easykart 100, která byla obohacena o účast jezdců z italského týmu Emilia Kart. Atmosféru příjemného letního víkendu narušilo několik silných větrných poryvů, které některým týmům přidělaly vrásky na čele.   Kompletní výsledky závodu najdete zde, fotogalerii na konci reportáže.

Školní 50 V této třídě se sešlo 13 nejmladších závodníků, z kterých byl v měřeném tréninku jako tradičně nejrychlejší Valter Vlk, který zvítězil o více než dvě vteřiny před Tomášem Filipenským a Timo Bílkem. První jízda byla dokončena ve stejném pořadí jako měřený trénink. Ve druhé finálové jízdě dojel na druhém místě Max Karhan, který dokončil závod se ztrátou 16-ti vteřin na vítězného Valtera Vlka a s náskokem jedné vteřiny před Tomášem Filipenským. V superfinále se opět projevila „vyjímečnost“ motoru Valtera Vlka, který na rovných úsecích točí slyšitelně více než ostatní a  dovezl svého jezdce do cíle s náskokem více než 12-ti vteřin před Tomášem Filipenským. Na třetím místě skončil se ztrátou 2s Tomáš Hříbal, který jen velmi těsně uhájil svou bronzovou příčku před Timo Bílkem.

Easy60  I v této třídě se sešlo celkem 13 závodníků. Měřený trénink vyhrál s velice těsným náskokem 0,049s Lukáš Svoboda před Terezou Bábíčkovou. Na třetí místo se časem v posledním kole probojoval Adam Kowalski, který ztratil 0,1s na vedoucí pozici. Obě finálové jízdy byly velmi vyrovnané a v cíli měly stejné pořadí, kde vedoucí pozici uhájila Tereza Bábíčková, před Adamem Kowalskim a třetí projel cílem Lukáš Svoboda. Ze superfinále si zlatý věnec odvezla Tereza Bábíčková, stříbrný věnec Adam Kowalski a bronzový  Lukáš Svoboda.

Easy100 V této kategorii si poměřilo své síly letos rekorních 18 závodníků. Prázdninový závodní termín a moderní okruh přilákaly  několik zahraničních jezdců. Už měřený trénink napovídal, že i tento víkend nabídne velmi napínavé boje až do posledních metrů závodu. V měřeném tréninku zajeli jezdci z italského týmu Emilia kart naprosto totožný čas, o který se postarali Christian Cobellini a Matěj Kácovský. O startovním pořadí tak musel rozhodnout druhý čas, který měl lepší prvně jmenovaný. Třetí skončil polský závodník Alan Lalak. O vyrovnanosti  svědčí fakt, že rozdíl mezi prvním a šestým závodníkem byly pouhé 0,2 vteřiny. První finálovou jízdu vyhrál přesvědčivě italský závodník Christian Cobellini, druhé místo obsadil Dominik Stříteský, který projel cílem s náskokem jedné vteřiny před Matějem Kácovským. I druhou finálovou jízdu vyhrál Christian Cobellini, který vyhrál s náskokem 3 vteřin před Matějem Kácovským a 4 vteřin před Terezou Bábíčkovou. Ani v superfinálové jízdě se nenašel přemožitel bezchybně jedoucího  Cobelliniho. O druhé místo však bojovali Matěj Kácovský a Tereza Bábíčková tak urputně,  až mezi nimi došlo v posledním kole ke kolizi. Stříbro si nakonec z Chebu odvezl Matěj Kácovský, který projel cílem před Terezou Bábíčkovou. Během všech závodních jízd bylo k vidění mnoho krásných soubojů  a předjížděcích manévrů, jakož i drobných kolizí, které se obešly bez zranění. Tyto situace, ale zároveň vyvolaly emoce, které k tomuto sportu patří.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.