Superfinále ve Vysokém Mýtě vyšlo na jedničku Knoppovi

27285348842_943c28d3cf_b

Josef Knopp předvedl v superfinále druhého podniku českého šampionátu Easykart 60 výborný výkon a po startu ze třetí řady si dojel na trati ve Vysokém Mýtě pro vítězství. S minimálním rozdílem projel pod šachovnicovou vlajkou na druhém místě Zalán Czintula a bronz vybojoval  Martin Antoš. Těsně pod stupni vítězů skončil nejúspěšnější jezdec hodnocení  Easykart 60 Mladí – Tobiáš Werner.

Kvalifikace

Už samotná kvalifikace ve Vysokém Mýtě naznačila, že závod bude velice zajímavý. Během měřeného tréninku se pořadí na čele výsledkové tabulky měnilo každým kolem až do posledních vteřin. Nejrychlejší čas nakonec urval vítěz předchozího závodu z Chebu Adam Kowalski. Jeho nejrychlejší kolo bylo však jen o 30 tisícin sekundy lepší, než v případě druhého Martina Antoše. Czintula coby třetí do party pak ztratil jen dalších 9 tisícin. Ve třídě Mladí zvládl boj proti chronometru nejlépe Tobiáš Werner před Jindrou Pešlem a Tomášem Filipenským. 

Finálové jízdy

Dvě úvodní finálové jízdy probíhaly v režii jediného závodníka. V obou závodech si připsal prvenství Adam Kowalski, který svým soupeřům nedal šanci a pokaždé proťal cílovou pásku jako první. Vzdoroval pouze Martin Antoš, jenž se v první jízdě dostal na jedno kolo do vedení, jinak Kowalski na čelo nikoho nepustil. Minimální rozdíly v cíli však znamenaly, že Antoš projel pod šachovnicovou vlajkou až čtvrtý. Ve druhé jízdě pak závodník týmu Motorsport Pelikán vybojoval stříbro. Dobrou rychlost předváděl rovněž Josef Knopp. Ten se od začátku víkendu pral o příčky nejvyšší a v úvodní jízdě dojel druhý, jen 257 tisícin za Kowalskim. V následující jízdě nicméně doplatil na kolizi a dokončil až jedenáctý.

Superfinále s překvapivým průběhem i vítězem!

Od startu superfinále se o nejvyšší příčky přetahovala trojice Kowalski – Antoš – Kováč. Adam si stejně jako ve finálových jízdách hlídal vedoucí příčku, jenže tentokrát v polovině závodu podlehl náporu soupeřů a propadl se na čtvrté místo. Následně přišel klíčový moment: Kowalski byl při útoku na Czintulu v první zatáčce až příliš rychlý a roztočil Kováče. Na vedoucí pozici tak mohl ujíždět Martin Antoš, jenže to ještě netušil, jak skvělou stíhací jízdu předvádí Josef Knopp ze šestého místa. Ten po napínavých soubojích v závěrečných kolech s Antošem a Czintulou  nakonec zvítězil. V cíli za ním zaostal jen o dvě desetiny sekundy Czintula, o další dvě pak Antoš. Na stupně vítězů nedosáhl o 11 tisícin sekundy Tobiáš Werner. Ten předváděl mezi „mladými“ nejlepší výkony a zároveň držel krok se špičkou pole. Ve třídě Easykart 60 Mladí dokončil za vítězným Wernerem Jindra Pešl. Bronz vybojoval Tomáš Filipenský.

Školní (Easykart 50) 

Ve Vysokém Mýtě si mezi sebou rozdělili prvenství ve finálových jízdách Radek Svoboda s Dominikem Hurábem. Radek se radoval v prvním finále a Dominik v tom druhém. Dal se tak očekávat zajímavý souboj v superfinále. V něm předvedl pěkný výkon právě Radek Svoboda po startu ze šesté pozice na roštu. Během dvou kol se propracoval na druhé místo a v cílem projel jako první. Z osmé příčky vyskočil na druhou Lukáš Hříbal, třetí skončil Samuel Matějka. Dominik Huráb se musel spokojit  se čtvrtou pozicí.

Příští podnik seriálu se jede začátkem července v Rakouském Brucku a souboje jezdců tříd Easykart budou jistě znovu ozdobou závodního víkendu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.