Napínavé finále šampionátu Easykart ve Vysokém Mýtě

easy_myto2

Závěrečný podnik šampionátu Easykart 2016 provázelo na Autodromu Vysoké Mýto  luxusní podzimní počasí. Kategorie Easykart 60 byla tradičně nejlépe obsazenou  třídou závodního víkendu (18 jezdců) a to se ještě na poslední chvíli pro nemoc omluvily Melánie Klausová a Karolína Vojnarová.

Na první místo v celkovém hodnocení seriálu si brousili zuby ještě čtyři jezdci a již od prvních volných tréninků bylo na trati cítit napětí. V pořadí nejrychlejších časů se neustále střídali Michelle Jandová, Adam Kowalski, Martin Antoš, Pepa Knopp, Karel Kováč a Zalán Czintula.

V měřeném tréninku vypálil soupeřům rybník Karel Kováč, který si časem 52,515 s zajistil pole-position. Za ním se seřadili Kowalski, Antoš, Knopp, Jandová a na šestém místě nejrychlejší z mladých Jindřich Pešl. Prvních deset jezdcú se vměstnalo do necelé jedné vteřiny.

1.finálová jízda Easykart 60

 

Již v zahřívacím kole se projevila velká nervozita a ve startovním poli došlo k několika kolizím. Vlastní start proběhl bez větších problémů, jen pořadí jezdců před zhasnutím červených světel neodpovídalo vyjetým pozicím.

Po startu šel do čela Karel Kováč a jezdci ve vedoucí skupině se neustále předjížděli. Ve čtvrtém kole převzal vedení Martin Antoš a v závěru závodu se probojoval na první místo Adam Kowalski. Pod šachovnicovou vlajkou projel první Kowalski, těsně následován Antošem a Kováčem. Karel Kováč, ale dostal dodatečnou penalizaci 5s za kontaktní jízdu, propadl se na šestou pozici a třetí byl klasifikován Pepa Knopp. Mezi Mladými byl nejúspěšnější Jinřich Pešl (pátý absolutně). – pro pokračování klikněte na“Zobrazit příspěvek“.

 

2.finálová jízda Easykart 60

 

Do druhé finálové jízdy odstartoval nejlépe Karel Kováč, Adamu Kowalskému se ho však podařilo rychle předjet a nasadit k trháku. Za ním se v boji o druhé místo střídali Antoš, Knopp a Kováč. Hned několik předjížděcích  manévrů se neobešlo bez kontaktů a oťukávání protivníků – Kovač s Antošem, Musil s Filipenským, Puršl s Čermákem či Kačírek s Antošovou. Některé byly potrestány napomenutím,  některé přehlédnuty, ale došlo alespoň na omluvu viníka.

Zvítězil Adam Kowalski, druhý dojel Karel Kováč, ale po technickém problému se spojkou (mastnota) byl na druhém místě klasifikován Antoš a na třetím Knopp. Čtvrté místo vybojoval Jindřich Pešl (vítěz hodnocení Mladí).

 

Superfinále Easykart 60

 

V Superfinále se na čele závodu střídali čtyři jezdci – Martin Antoš, Pepa  Knopp, Karel Kováč a Adam Kowalski. Posledně jmenovaný se dostal v závěru do čela a

vedení již z rukou nepustil. Nejrychlejší  kolo zajel Karel Kováč, který se nevzdal po problémech v předchozích jízdách a odměnou mu bylo druhé místo v cíli.

Třetí dojel Pepa Knoop, čtvrtý Martin Antoš, pátá Michelle Jandová a šestý Zalán Czintula. V hodnocení mladých po velmi povedeném víkendu zvítězil Jindřich Pešl, druhý byl Tomáš Filipenský a třetí Nicolas Musil.

Tobiáš  Werner se závodu nezúčastnil a přesto zvítězil v celkovém hodnocení sezóny mladých. Druhé místo celkově patří v součtu bodů Nicolasi Musilovi a třetí Jindřichu Pešlovi – výsledky najdete zde.

Absolutní pořadí šampionátu Easykart 2016 ovládl s náskokem 39 bodů Adam Kowalski, druhé místo místo vybojoval Martin Antoš, třetí Josef Knopp, čtvrté Karel Kováč, páté Zalán Czintula a šesté Michelle Jandová – výsledky sezóny jsou zde.

Školní 50

 

Ve třídě Školní 50 probíhal ve Vysokém Mýtě souboj o první místo v závodě i hodnocení sezóny mezi Dominikem Hurábem a Lukášem Hříbalem. V měřeném tréninku a všech třech finálových jízdách zvítězil Lukáš Hříbal, Dominik Huráb obsadil vždy druhé místo, třetí byl Radek Svoboda. V konečném hodnocení je pořadí opačné a s náskokem 10ti bodů zvítězil Dominik Huráb, před Lukášem Hříbalem a Radkem Svobodou – výsledky sezóny jsou zde.

 

Kompletní výsledky závodu najdete zde. Slavnostní vyhlášení sezóny bude v sobotu 26.11.2016 (místo se upřesňuje).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.