Czech Kart Open – Wackersdorf 2018

Závěrečný podnik Czech Kart Open 2018 hostil  známý okruh v bavorském Wackersdorfu. Dějiště mnoha mezinárodních závodů včetně MS a ME přilákalo na start českého šampionátu rekordních 180 jezdců. V absolutním pořadí třídy Easykart 60 a ve třídě Easykart 100 bylo o šampiónech rozhodnuto již při předposledním podniku ve Vysokém Mýtě. Martin Antoš a Jiří Skopalík, ale  doma nezůstali a přijeli do Wackersdorfu potvrdit své výsledky. V hodnocení Easykart 60 Mladí byl před posledním závodem mezi uchazeči o celkové prvenství Janem Čermákem a Dominikem Hurábem nejtěsnější rozdíl jednoho bodu. Úvodní výkop vyšel lépe Hurábovi, který vybojoval  pole position! Dalších 8 jezdců za ním se vměstnalo do rozdílu pouhé 0,1 s ! Čermák kontroval vítězstvím v první finálové jízdě. Vzájemný souboj vyvrcholil ve druhém finále spornou kolizí, kdy Čermák najel na zadní kolo Hurába a oba skončili mimo trať. V superfinále si Čermák pojistil druhým místem celkové prvenství mezi mladými a vyhoupl se  současně na třetí příčku absolutního pořadí před Tomáše Rosypala. Třetí místo v hodnocení mladých vybojoval Oliwier Parulski. K velkým favoritům třídy Easykart 60 patřil celkově druhý Jindřich Pešl. Do souboje o celkové prvenství  by jistě promluvil výrazněji, nebýt  několika nezaviněných kolizí a neúčasti v předposledním závodě.

Ve třídě Easykart 100 zvítězil ve Wackersdorfu po vyrovnaném souboji s Martinem Antošem Filip Škorpík. Sezonu však s převahou opanoval Martin Antoš, který zvítězil v superfinále při pěti ze šesti podniků. Celkově druhé místo patří po vyrovnaných výkonech Maxi Ziminovi a bronzová příčka Filipu Škorpíkovi.

Ve stručnému hodnocení sezony je třeba vyzvednout velkou vyrovnanost tříd Easykart a také rychlý výkonnostní růst nováčků. K negativům patří množství kolizí způsobených zkušenými jezdci, které povede k povinnému zavedení padacích nárazníků.

Ve třídě Školní 50 došlo po intenzivní kampani proti dostupným motorům Blue Bird k povolení alternativního motoru IAME.  Za celou sezonu však nebyla vyřešena podmínka výběrového řízení o stejné maximální rychlosti se stávajícími motory. Pokusíme se proto prosazovat  rozdělené hodnocení.  Celkové výsledky třídy Školní se nevyhlašují, děti zde získávají základní návyky a zkušenosti. Na předních místech byla nejvíce vidět jména: Bláha, Mičker, Planeta, Romof, Kubera, Valíček, Bábíček, Kusý, Toporkov, atd.

Výsledky závodu najdete zde, výsledky sezony zde.

Opravdovým vyvrcholením sezony je pro všechny jezdce tříd Easykart  Velké mezinárodní finále, které se jede 5 – 7.10 2018 na okruhu v italské Sieně. České zastoupení bude tradičně silné – na startu se představí 25 jezdců s českou licencí!

O místě a termínu slavnostního vyhlášení Vás budeme brzy informovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.