MČR SOSNOVÁ 2010

Letos již druhý podnik Mistrovství ČR v kartingu hostil ve dnech 22.-23.5.2010 autodrom v Sosnové. Okruh poblíž České Lípy patří spíše mezi ty rychlejší, což není pro dětské třídy zrovna ideální, přesto byly k vidění opět velice kvalitní závody s mezinárodní účastní. Úspěch polských jezdců v Písku zřejmě ještě zvýšil zájem Poláků o český seriál EASY a tak lze bez nadsázky konstatovat, že seriál EASYKART ČR se pomalu stal z pozice konkurence tím nejkvalitnějším a nejobsazenějším ve střední Evropě.

EASY 50

Na startovní rošt se postavilo celkem 19 účastníků, kteří opět z bezpečnostních důvodů bojovali ve finále A a B. Rozdíly mezi začátečníky a zkušenějšími jezdci jsou stále velké a tak toto preventivní opatření předchází nebezpečným situacím při předjíždění o kolo. Samotné závodní rozjížďky opět nabídly pěknou podívanou. Již teď je jasné, že několik jezdců z EASY 50 má ambice ještě letos zkoušet silnější „šedesátku“. Po obou bodovaných jízdách měl nakonec nejvíce radosti Jonáš Tlachač, který obě jízdy vyhrál, druhá skončila Kateřina Nováková a třetí Petr Cemper.

EASY 60

Plný startovní rošt této třídy bylo možné vidět již Písku, takže tentokrát jsme si spíše oddechli, že se všichni na startovní rošt vůbec vešli. Úroveň závodu byla opět vysoká, o čemž svědčí i výsledky kvalifikace. Rozdíly mezi jezdci na špici jsou minimální, přesto překvapil druhým místem na startovním roštu Jakub Roubíček . Čeští jezdci se již vzpamatovali z šoku v Písku, kde je odsunula polská výprava a v Sosnové si vedli mnohem lépe. Bodované jízdy pak přinesly opravdu pěkné souboje v celém startovním poli. Nicméně na špici bojovali Garsctecki, Jarkovský, Podobský a Javůrek. Poslední jmenovaný měl smůlu, protože ho o dobré umístění připravil spadlý řetěz v první jízdě a tak si nakonec stupně vítězů rozebrali právě Garstecki, Jarkovský a Podobský. V klasifikaci EASY60 MLADÍ zvítězil Jakub Roubíček, před Jáchymem Galášem a Mikolášem Nikodemem. Kompletní výsledky závodu najdete zde, pěkné záběry tříd EASY přinesla i Česká televize (záznam je zde).

 Všem účastníkům děkujeme za podaný výkon a zároveň všechny zveme na další podnik EASY v rámci seriálu Karting Cup do rakouského Brucku.

video reportáž připravujeme…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.