Šestý závod italského šampionátu Easykart

Přímořská Cervie byla dějištěm  šestého závodu TROFEO NAZIONALE. Počasí potvrdilo blížící se turistickou sezónu a u pláže to vypadalo, že sezóna již začala.
Závodní dráha v Cervii patří k velmi těžkým okruhům, na trati o délce 1.000 metrů je dvanáct zatáček. Sestava „našich“ byla úsporným standardem – Václav Šafář v E100 a  vE60 Zdeněk, Jonáš Tlachačovi a Matěj Kácovský. Dan Skočdopole využil možnosti trénovat již od čtvrtka, ostatní přijeli až na pátek, sobotu a nedělní závodní den. Po všechny dny panovaly teploty kolem 32°C ve stínu a teplota na asfaltu dráhy pak kolem 45°C, ve spojení s počtem tréninkových jízd za den a silně nagumovanou tratí byly pomínky  pro malé piloty vydatnou zkouškou koncentrace a odměnou pak bylo večerní koupání v moři.

Tento rok poprvé museli organizátoři vzhledem k počtu přihlášených závodníků sáhnout k rozdělení třídy E60 na tři skupiny a tedy systém Finále C, B, A.  V měřeném tréninku E100 dojel Václav na 13. pozici, v E60 pak Jonáš na 15., Zdeněk na 6. a Matěj na 5.místě ve svých skupinách. O vyrovnanosti svědčí fakt, že v jedné vteřině bylo v E100 dvacet závodníků z celkového počtu 24, a v E60 pak čtyřicet z celkového počtu 57 závodníků!!!

V rozjížďkách  Václav Šafář dojel na osmém místě, Jonáš nedokončil po kolizi v prvním kole, Matěj dojel do cíle na místě jedenáctém a Zdeněk pátý. Součtem trestných bodů za umístění v měřeném tréninku a rozjížďce Václav startoval do finále z osmého místa, Jonáš z šestého ve finále „C“ a Matěj se Zdeňkem pak ve finále „A“ z 22. a 14. pozice. Jonáš zabojoval a ve finále“C“ dojel na třetím postupovém místě což znamenalo pohár a také postup do finále „B“, kde Jonáš startoval z 25.místa a dojel na místě 22. Václav proťal cíl finále na sedmnácté  pozici, Zdeněk který měl v průběhu finále kolizi a musel do depa na opravu výfuku dojel na 23.místě a Matěj na místě 20.

Závodní víkend byl velmi těžký  a  aklimatizace našich jezdců je přeci jen těžší ve srovnání s domácími závodníky.  Tyto získané zkušenosti jsou však velmi důležité pro další výkonnostní růst a naši si zaslouží za dosažené výsledky  pochvalu.

Pěkný článek vyšel v Teplickém zpravodaji – zde.

One thought on “Šestý závod italského šampionátu Easykart

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.