REPORTÁŽ HOBBY CUP – VYSOKÉ MÝTO

Ve dnech 19.6. – 21.6.2009 hostil okruh ve Vysokém Mýtě letos již třetí podnik seriálu Hobby Cup. Účastníků bylo jako vždy mnoho, přesto pořadatelé našli v nabytém časovém harmonogramu prostor tak, aby kategorie EASY 50 a EASY 60 mohly jet zcela samostatně.

Kategorie EASY 100 byla sloučena pouze s JUNIOR 100, což pochopitelně nebyl problém. Za to pořadatelům patří dík. Počasí bylo opět nevyzpytatelné, ale až na páteční tréninky nebylo nutné nasazovat mokré pneumatiky. Počet závodníků ve vypsaných třídách EASYKART byl opět poměrně velký. Rozhodně potěšující je, že i počet závodníků v kategorii EASY 100 stoupá a o tomto víkendu přinášela pro diváky možná jednu z nejlepších sportovních podívaných, zejména díky vyrovnanosti techniky i pilotů.

EASY 50

Na startovní rošt se postavilo celkem 12 nejmladších pilotů a opět sváděli pěkné boje. Pro tuto nejmladší kategorii jen vysokomýtský okruh snad až příliš „rovný“, nicméně závod byl velice pěkný a plný předjížděcích manévrů. Z vítězství se nakonec radoval Jan Maleček, který v žádné z jízd soupeřům nedal šanci a o víkendu zaznamenal hatrick. Na druhém místě skončila Nela Mičánková, třetí byl Filip Škorpík.

EASY 60

I zde se sešlo dvanáct jezdců za účasti pilotů z Polska a Rakouska. Nechyběl ani nikdo z české špičky, takže se dal očekávat velice tvrdý závod. To se také od startu první bodované jízdy splnilo. Velice dobře jel polák Stanislaw Garstecki, který prakticky ve všech jízdách bojoval hodně vepředu. Po smolné kolizi s Lukášem Podobským v první jízdě, kde se trochu propadl na něj celkově zbylo třetí místo. Vítěz kvalifikace Dominik Javůrek se v první jízdě trochu trápil s technikou a postupně se propadal až na páté místo. Vítězství v první jízdě a druhé místo celkově tedy nakonec obsadil Matěj Svoboda. Druhou a třetí jízdu Dominik Javůrek vyhrál a celkově se mohl radovat z vítězství, kterým Matějovi oplatil porážku z posledního podniku MČR.

EASY 100

U nás nejmladší kategorie EASYKART je příležitostí pro jezdce, kterým se závodění s vyrovnanou technikou líbí a svým věkem již „přerostly“ přes EASY 60. Není tedy divu, že tato kategorie přilákala bývalé šedesátkaře Jana Ošmeru a Romana Roubíčka. Po roční odmlce se na trať vrátil také Pavel Srdínko a silnější káru se rozhodl zkusit i lídr šedesátek Dominik Javůrek. Čtveřici na startu doplnil ještě začínající jezdec Filip Hes a dále pak jezdci se stroji kategorie KF3 a JUNIOR 100. Nováčci této kategorie se do soupeřů hned pustili bez ostychu a tak bylo k vidění opravdu mnoho kvalitních soubojů v rámci pravidel fair play. Ostatně, všichni se dobře znají právě z kategorie EA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.